Film indir

1 Kasım 2016 Salı

Büyük Aşk 2009 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir

Büyük Aşk – Coco Chanel & Igor Stravinsky 2009 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir


buyuk-ask-2009-turkce-dublaj-ucretsiz-full-indir-2


Orijinal İsim: Coco Chanel & Igor Stravinsky


Normal İsim: Büyük Aşk


Yapımı: 2009, Fransa


Tür: Biyografi, Dram, Romantik, Erotik


Süre: 120 Dakika


Yönetmen: Jan Kounen


Oyuncular: Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Radivoje Bukvic, Yelena Morozova, Olivier Claverie


Senaryo: Chris Greenhalgh


Yapımcı: Claudie Ossard, Chris Bolzli


Özet:


Paris, 1913. Coco Chanel zengin ve yakışıklı Boy Capela aşıktır. Rus kompozitör Igor Stravinskyın The Rite of Springi (bale) sahnelenmek üzeredir. Igorun ses uyumsuzluğundaki devrimci hareketi Coconun radikal fikirleriyle uyum içindedir. Coco kadının modasını demokratikleştirmek istiyordur, Igorsa müziğin anlamını yeniden tanımlamak istiyordur. The Rite of Sipringin ilk performansında Coconun şık beyaz elbisesi dedikodularla birlikte dikkatleri çekmiştir. Gösteri de müzik ve bale çok modern, çok yabancı olduğu gerekçesiyle eleştirilmiş ve gösteri esnasında tartışmalar yaşanmıştır. Coco bu gösteriden oldukça etkilenmişse de Igor bu eleştirilerin kötü etkisini bir türlü üzerinden atamaz.


1920 yılına gelindiğinde, Coco oldukça başarı kazanmıştır; fakat Boyun araba kazasında ölmesinden sonra aşk acısı çekiyordur. Igor, Rus İhtilalinden sonra, Pariste beş kuruşsuz sürgün hayatı sürüyordur. Coco, Igorra Ballet Russesun (modern bale topluluğu) kurucusu olan Sergey Diaghilev tarafından tanıştırılır.


Coco Igoru tüberküloz hastası karısı ve dört çocuğuyla evinde kalmaları için davet eder. Bu esnada Coco ve Igorun gizli ilişkisi başlar. Aralarındaki yakınlık yaptıkları iş üzerinde de etkili oluyordur. Igor yeni ve daha liberal müziği üzerine çalışırken, Coco parfümcüsü Ernest Beaux ile ünlü parfüm Chanel No.5 üzerine çalışıyordur…


Jan Kaunen’in yönettiği, Chris Greenhalgh’ın 2002 yılında yazdığı Coco & Igor adlı romanından senaryolaştırılan Coco Chanel & Igor Stravinsky: Büyük Aşk, 2009 Cannes Film Festivalinin kapanış filmi oldu.


 



Büyük Aşk 2009 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder