Film indir

30 Ocak 2016 Cumartesi

Bahar Yorgunluğunu Doğru Besinlerle Yenebilirsiniz

Bahar Yorgunluğunu Doğru Besinlerle Yenebilirsiniz


Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber üzerimizde bahar yorgunluğu ile karşın karşıya kalırız. Havaların ısınmasıyla birey metabolizmasında meydana gelen değişiklikler; yorgunluk, eklem ağrıları, bitkinlik, güçsüzlük ve uyuma talebini de eşliğinde getiriyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Rejim Uzmanı Olcay Sulh , baharı zinde geçirmenin 10 formülünü sıraladı:

bir. Güne kahvaltıyla başlayın: Besin tüketmek sindirim sistemini aktive ettiği amaçlı yapacağınız kahvaltı, metabolizmayı çalıştırır bahar yorgunluğu belirtilerini azaltır.

2. Kafeini sınırlayın: Kafein, bedende demir ve öbür besinlerin emilimini önleyip, sıra vücuttan su atımını da artırarak bahar yorgunluğunu tetikler. Kalsiyumun vücuttan atılması da bahar yorgunluğu sebebidir. Bu yüzden çay, kahve, benzeri kafeinli içecekleri gün içerisinde 2-3 fincandan pek tüketmeyin.

3. Su içmek amaçlı susamayı beklemeyin: Baharda gökyüzü ısısının artmasıyla beraber bedende nem kaybıyla ciltte müesseseye oluşabiliyor. Bu vaziyette yeteri kadar sıvı/akışkan alınmazsa; halsizlik, adele krampları ve bağırsak tembelliğime kendini gösteren bahar yorgunluğu oluşabiliyor. Bu sebeple susamadan su içmeyi alışkanlık haline kazancın .

4. Yoğurt ve kefiri unutmayın: Yoğurt ve kefir benzeri fermente süt mahsulleri bağırsak florasını dolayısı ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kuvvetli bağışıklık sistemi de bahar yorgunluğunu atlatmanızı sağlıyor.

5. Antioksidanlara doğruluk ettikleri değeri verin: Bağışıklık sistemini en güzel savunan A, C ve E vitaminlerinden zengin besinleri sofranızdan yoksun etmeyin. Gün Içerisinde bir tane havuç A vitamini ihtiyacını karşılıyor. Gün Içerisinde bir tane ortada boy kivi C vitamini gereksinimini karşılıyor. Gün Içerisinde bir avuç fındık E vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. ŞEKERDEN UZAK DURMAYA BAKIN

6. Tam tahıllı besinleri her öğünde bulundurun: Tam buğday, çavdar ve yulaf benzeri tam hububat ürünleri; zengin lif muhtevaları , kan şekerini tertip etmeleri ve fazla yüksek oranda B vitamini içermeleri nedeni ile bahar mevsiminde her öğünde tüketilmeli.

7. Kuruyemişlerle ara öğün: Özellikte fındık, badem ve ceviz içerdikleri E vitamini, lif, magnezyum ve omega-3 yağ asitleri yardımıyla yorgunluğun düşmanıdır.

8. Tatlı ve hamur işlerinden kaçının: Pasta, kek ve bisküvi benzeri besinleri olası olduğunca tüketmeyin. Bu ürünlerdeki temel şeker, kan şekerinizi ansızın yükseltip, süratle düşürür. Bu da yorgunluğa ne sebeple olur .

9. Nebat çayı için: Nebat çayları lenf dolaşımımızı düzene sokar. Ekinezya, kuşburnu ya da adaçayından gün içerisinde bir fincan içerek, bahar yorgunluğunu atlatabilirsiniz.

10. Çabuk tempoda yürüyüş yapın: Açık havada yapacağınız yürüyüş güne,zinde başlamanızı olanağı sağlar .



Bahar Yorgunluğunu Doğru Besinlerle Yenebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder