Film indir

30 Ocak 2016 Cumartesi

Anneler İçin Süt Arttırma Önerileri

Anneler İçin Süt Arttırma Önerileri


Birçok bayanın en güzel rüyasıdır bir genç sahibi olabilmek. Fakat gebelik ve süt verme çağı ise bazen şişmanlama tarafından bir kabusa dönüşebilir.

Obezite ve metabolizma uzmanı Dr. Ayça KAYA , annelere sütlerini artırırken, kilo vermelerine de destekçi olacak 10 ipucu veriyor.

Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız veya lohusalık çağında iseniz işte sizlere kilo almadan süt artırmanın yolları;

1 ) Hamilelikten ardından otoimmun tiroid hastalıklarının meydana çıkmasında bir yükseliş olabilir . Eğer lohusalık depresyonunuz var ise ve kilo artışı yaşıyorsanız bu açıdan öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına kontrol olmanızda yarar var. Hem Bir tiroid, hem bir şeker hem bir de evrensel metabolizmanızın değerlendirilmesi güzel olabilir .

2)Toplumda şekerli yiyeceklerin ve içeceklerin kadın sütünü artırdığıyla alakalı hata bir inanış vardır. Bu çeşit yiyecekler sütü artırmaz. O sebeple loğusa şerbetleri, hazırlıklı meyve suları, şeker ilave ederek inşa edilmiş kompostolar, helvalar, tatlılar ve çikolatalardan uzak durun.

3)Sütü artıran en mühim madde sudur. Ne civarı çok su içerseniz o civarı çok sütünüz olabilir . Bilhassa her sofrada 2 bardak su amaçlı . Yediğiniz her meyveden ardından su amaçlı . Aşağı Yukarı 10-12 bardak su içmeye itina gösterin.

4)Su oranı yüksek var olan sebzeler ve meyveler çok süt yapar. Her yemeğinizin yakınında bolca yeşil salata yiyin. O sebeple salatayı başı tacı yapın. Fakat içerisine yağ, mayonez ve salata sosu koymayın. Nar ekşisi, limon, sirke ve bir şekerli kaşığını geçmeyecek biçimde yağ ekleyebilirsiniz. Su oranı yüksek var olan ıspanak, pazı, siyah lahanne, yeşil fasulye benzeri sebze yemeklerine sofranızda fazladan koltuk açın. Bu sebzeleri pişirirken kıymalı veya yumurtalı olarak hazırlamak besin kalitesini yükseltir. Ama eğer kıymalı yemek sevmiyorsanız yakınında bununla birlikte köfte olarak hazırlayabilirsiniz.

5 ) Kıtır sıkılmış meyve suyu, ayran, yeraltı maden suyu ve şekersiz bitki çaylarını içecek olarak tercih ediyor yarar var.

6)Yağlı yiyeceklere karşın temkinli olun. Kızartmalar, pastane mahsulleri , kurabiyeler, kıymadan hazırlanan etler, cipsler, çerezler, kremalı yiyecekler kalori oranları yüksek yiyeceklerdir. Minik miktarda yenildiğinde çok pek kilo yapabilir.

7)Süt verici annenin akşam kalkmaları nerede ise bir rutindir. Emzirmek bununla birlikte erke ihtiyacını artırır. Fakat geceleri kalktığınızda karnınız çan çalsa dahi zinhar ağzınıza bir lokma koymayın. Nedeni Ise akşam birey vücudu depolamaya daha eğilimlidir. Akşam yediğiniz bir lokma gündüz yediğiniz 10 lokmaya bedeldir. Çok acıkırsanız yalnızca bir bardak su amaçlı ve erken güzel bir kahvaltı yapacağınızı düş edin.

8)Emziklilik çağı kilolardan kurtulmak amaçlı bulunmaz bir fırsattır esasında . Nedeni Ise birey vücudu süt uygulamak amaçlı bir erke harcar. Harcanan bu erke bilhassa önce 2 ayda çok fazladır. Nerede ise gün içerisinde 2 saatlik spor inşa etmeye bedeldir. O sebeple gerçek yemek tercih yapmayı bilirseniz belli bir süre da hareketinizi artırırsanız haftada 1- bir ,5 kilo kaybedebilirsiniz.

9)İşte sizlere sütünüzü artıracak, bebeğinizin gazını algı bir tarif: bir yemek kaşığı rezene, bir yemek kaşığı ıhlamur, bir yemek kaşığı papatya, bir şekerli kaşığı adet kimyon ve bir şekerli kaşığı anason. Porselen bir demliğe bu ölçülerde nebatları koyun ve üst kısmına 2 fincan kaynar su ekleyin. Demliğinizin üst kısmına bir havlu ile kapatın. Yemeklerden anında ardından bu çayı içtiğinizde bebeğinizin gazı daha az olabilir . Sizin de sütünüz daha bol olabilir .

10)Tuzlu yiyecekler, her ne civarı su ihtiyacını artırarak su içmeyi teşvik etse de vücuda bir takım zararlar verebilir. Turşu, salamura inşa edilmiş yiyecekler, tuzlu çerezler, şarküteri mahsulleri , hazırlıklı soslar, tuzlu peynirler ve zeytinler saklı tuz oranı yüksek besinlerdir. Bu besinler eğer çok tüketilirse tuz vücuttan atılırken kemikten kalsiyum çekeceği amaçlı kemik erimesi yapabilir. Bilhassa gebelik ve lohusalıkta kalsiyum gereksinimi artar. Eğer pek tuzlu yenirse bu vaziyet bireyin bununla birlikte kalsiyum ihtiyacını artırarak kemik erimesini tetikleyebilir. O sebeple tuz oranı yüksek besinlerden kaçınmakta yarar var.



Anneler İçin Süt Arttırma Önerileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder